sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kasvukauden aloitusta

Nyt pääsiäisenä olikin loistava sää kasvislaatikon tarkistukselle. Sulanut oli pohjia myöten, joten kääntelin Karin esimerkistä talikolla mullat nurin. Sitten kyselin, että mitä nyt pitää tehdä ja lisää palanutta lantaahan sinne piti laittaa kottikärryllinen.

Ei muuta kuin lapion ja kakkakottareiden hakuun Taika-koiran seuratessa tarkkaan puuhia. Kyseinen hauveli jeesasi kovasti, kun lapparoin palanutta lantaa ja kuskasin lastin kasvislaatikolleni. Kippasin puolet lannoitteesta toiseen ja puolet toiseen päähän ja sekoitin ne sitten vanhoihin multiin.

Seuraavaksi hain jo hanskatkin tallista uskollisen avustajakoiran seuraamana, ja käsin vielä rikoin isompia multa- ja lantapaakkuja pieniksi. Tasoitettuani laatikon sisällön katselin arvioivasti sitä ja muutin taas kerran suunnitelmia. Voi hyvänen aika, mulla on about kahdeksan suunnitelmaa paperilla ja yhdeksättä pukkaa...

Kari hääräsi talikon kanssa perunapellon kimpussa ja menin katsomaan tilannetta. Meillä jäi viime syksynä hieman vaiheeseen tuo perunapelto, innostusta mulla oli enemmän kuin voimia. Jo käännetylle osalle oli laitettu lantaa ennen "talvea" (not by me!) ja kun kerran isäntäkin siellä hääri, niin minunkin piti mennä auttamaan. Käänsin kaksi riviä lapiolla ja sitten riitti rehkiminen, tai en pääse aamulla ensinkään ylös! :)

Ennen kotiin lähtöä laitoin vielä mukana olleisiin turveruukkuihin pienet määrät palanutta lantaa pohjalle, huomenna on nimittäin aika laittaa siemenet esikasvamaan! Istutusmultaa mulla olikin viime vuodesta jäljellä ja samaten kesäkurpitsan siemeniä, ne olisivat ensimmäisenä pääsemässä alkuun.

Istukassipuliakin sain ostettua verkkopussissa, eli sipulit on turvattu! :D Sitten tuli mieleen purjo, Tuulikin purjot viime vuonna olivat tosi hyviä, sain häneltä yhden ison maistiaisiksi. Ja tänään maistoin ensimmäisen kerran tälle vuodelle ruohosipulia, se puski jo innolla ylös maasta ja oli pakko nipsaista pari mehevää vartta suoraan suuhun! Nam!

Nyt kun raparperit alkavat nousta maasta, niin ehkä uskallan sen vimosen raparperipussukankin käyttää pakkasesta vaikka kakun tekoon. Ihanaa, kun kasvukausi alkaa uudestaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti